Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 december, 2020 - 11:42Uppdaterad: tisdag, 1 december, 2020 - 12:55

Får 150.000 euro för skyddat markområde

Ett cirka 21 hektar stort markområde i Eckerö Kyrkoby fredas med anledning av att det förekommer livsmiljötyper av gemenskapsintresse enligt EU-direktiv.

Området tillhör Eckerö församling som får en engångsersättning på 150.000 euro för förlorad nyttjanderätt. De intressanta miljötyperna i området är bland annat ”trädklädda betesmarker av fennoskandisk typ” samt ”lövängar av fennoskandisk typ”. Fredningen av området ska gälla för all framtid så länge det finns anledning att skydda naturtyperna. Avtalet är inget hinder för att bedriva jakt i området bara man är i samråd med landskapsregeringen för anordningar i samband med jakten. Landskapsregeringen ansvarar för tillsyn och skötsel av området. Området ska omfattas av Ålands Natura 2000-program.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »