Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 april, 2022 - 16:02Uppdaterad: torsdag, 14 april, 2022 - 16:52

Fängelse för falsk misshandelsanklagelse

En kvinna i 40-årsåldern döms till tre månaders villkorligt fängelse för falsk angivelse.

Kvinnan har i maj 2020 angett för polisen att en man vid två tillfällen slagit henne, både med öppen hand och med knytnäve, mot kropp och ansikte. Då polisen kom till hennes bostad i respons till en anmäld ordningsstörning öppnade kvinnan dörren, varpå polisen såg att hon hade skador i ansiktet. Mannen och en annan man som befann sig i lägenheten greps, och alla tre uppfattades av polisen som berusade.
I diskussion på platsen har kvinnan uppgett för polisen att det varit mannen som misshandlat henne, och att detta pågått en längre tid, och i ett senare förhör har hon upprepat samma berättelse, men lagt till att vissa av skadorna orsakats av en olycka under en vandring. Mannen har till följd av detta hållits frihetsberövad.
Kvinnan har efter att åtal väckts kontaktat åklagaren och återtagit sin berättelse, och den andra mannen som var i lägenheten och som kontaktade polisen har under förhandlingarna vittnat om att han såg mannen höja sin hand, men sagt att han inte såg honom slå henne.
Tingsrätten anser det som utrett att hennes berättelse således varit en falsk angivelse.
Domen har inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »