Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 april, 2012 - 17:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Explosiva varor röjs vid S2-vraket

Under fyra veckor i maj ska explosiva varor, som minor och torpeder, som hittats i närheten av den ryska u-båten S2 röjas. Det är Skärgårdshavets marinkommando som ska göra arbetet i närheten av fyren Märket och nu meddelar Ålands polismyndighet att man därför avspärrar ett större område i samband med detta. Exakt vilket område det gäller finns på polisens hemsida och röjningen inleds den sjunde maj. Den ryska u-båten S2 sjönk på Ålands hav i närheten av Märket i januari 1940 och vraket hittades av ett dykarlag sommaren 2009. Landskapsregeringen införde då dykförbud på platsen på grund av risker med de explosiva varorna. År 2010 avspärrades platsen av Ålands polismyndighet, men nu har alltså avspärrningsområdet ytterligare utvidgats. De explosiva varorna kan utgöra fara för allmänheten och de kommer att transporteras bort för förstöring.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »