Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 maj, 2013 - 13:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

EU stoppar stöd för ungdomsprojekt

EU har stoppat utbetalningen av pengar, nu är det kris för intresseföreningen för ungdomar i skärgården, SKUNK. - Som det ser ut nu räcker pengarna bara en månad till, säger Lovisa Arlid som är projektledare för det tvååriga projektet Young Voices som drivs av SKUNK. Projektet som till 75 procent finansieras av EU, och till 25 procent av landskapet har funnits sedan 2012 och tanken är att det ska fortsätta året ut. Men för två veckor sedan kom ett mejl från EU med beskedet att det för tillfället inte finns några pengar att dela ut. Föreningen har redan lånat 40.000 euro med Viking Lines förre VD Nils-Erik Eklund som borgenär. Och de pengarna är snart slut. - Vi ska ha krismöte för att se hur vi kan lösa det här, säger Lovisa Arild.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »