Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 april, 2022 - 14:34Uppdaterad: onsdag, 13 april, 2022 - 14:34

Energipolitisk strategi i lagtinget

-För att skapa sig en uppfattning om energipolitiken som helhet behöver Åland en energiuppgörelse, en långsiktig politisk överenskommelse och en gemensam strategi om mål och medel.

Det sa lagtingsledamot Camilla Gunell (s) under lagtingets diskussion om den åtgärdsmotion om en energipolitisk strategi som hon lämnat in tillsammans med partikamraterna Jessy Eckerman och Nina Fellman.

Undertecknarna uppmanar landskapsregeringen att till lagtinget överlämna ett energipolitiskt strategidokument som grund för fortsatta satsningar och vägval inom energipolitiken. Med anledning av de ökade energipriserna för konsumenter och företag förslår Gunell, Eckerman och Fellman även att landskapsregeringen utreder möjligheten att notifiera en bortbetalning av Kraftnät Ålands lån för Finlandskabeln, vilket långsiktigt skulle kunna sänka de fasta avgifterna för elkonsumenterna med 20-25 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »