Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 oktober, 2022 - 06:14Uppdaterad: måndag, 3 oktober, 2022 - 08:15

Energikris på tapeten när Jansson besökte Bryssel

EU-minister Harry Jansson (C), har besökt Bryssel för att diskutera bland annat miljöfrågor och det oroliga världsläget.

–Det är tydligt att EU står inför mycket utmanande tider, både på kort och lång sikt. Många av de lagförslag som utarbetas för att både hantera energikrisen och minska EU:s klimatavtryck påverkar också Åland. För att säkerställa att de tar våra lokala förhållanden i beaktande är det just nu extra viktigt att vi är på tårna och följer med utvecklingen, skriver Harry Jansson i ett pressmeddelande. Åland sitter också i ledningsgruppen för organisationen RLEG för autonomier. Nästa år planeras ett möte i Baskien där man ska lägga upp en plan för hur organisationen ska jobba för att påverka. Harry Jansson träffade under Brysselbesöket Baskiens representation inför mötet.

–RLEG är en viktig plattform för att kunna påverka EU. Kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har meddelat att hon vill öppna upp för diskussioner kring en ändring av EU:s grundfördrag. Det skulle kunna få stora konsekvenser både för Åland och hela EU-samarbetet, säger Harry Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »