Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 april, 2013 - 15:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Elva får gå från Posten Åland

Elva personer på Posten Åland förlorar jobben. Det blev resultatet av de samarbetsförhandlingar som nu är klara. När förhandlingarna inleddes i början av mars talades det om 17-20 anställda, men det blev alltså färre. Förutom detta minskas arbetstiden för sex postanställda. Minskningen av personal gör att Posten Åland beräknas spara cirka 470.000 euro per år i minskade personalkostnader. Ytterligare omplaceringar av personal kan bli aktuella i samband med att uppsägningarna verkställs. De postanställdas fack, Pau, anser att arbetsgivaren har gett facket goda möjligheter att delta i förhandlings- och informationsmöten. "Men i slutändan är känslan ändå att det som arbetsgivaren har haft som mål att uppnå också har blivit den slutliga utgången. Att det i slutändan blev ett något lägre antal uppsägningar än de 17-20 det först talades om är ändå positivt i sammanhanget," skriver de fackliga förhandlarna i en kommentar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »