Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 augusti, 2022 - 16:15Uppdaterad: måndag, 29 augusti, 2022 - 16:35
  • Även Ålands elandelslag höjer priserna den 1 oktober.

Elpriset stiger ytterligare i vinter

Mariehamns energi har nyligen meddelat att de höjer priset på el med 120 procent från den 1 oktober. För Ålands elandelslags kunder stiger elpriset med 102 procent från den 1 oktober.

David Karlsson, som är vd för på Ålands elandelslag, säger att höstens prishöjning beror på de galna priserna på elmarknaden.
- Om marknadspriset fortsätter att ligga på denna höga nivå så blir det ytterligare en prishöjning vid årsskiftet, säger David Karlsson.

För husägare som vill spara el rekommenderar han att man sänker inomhustemperaturen med en eller ett par grader och laddar sin elbil på natten då elpriset är lägre än under dagen.
- Bor man i lägenhet med fjärrvärme betalar man endast för hushållselen och den enda större möjligheten att spara är att sänka temperaturen på golvvärmen i badrummet, säger David Karlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »