Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 oktober, 2016 - 15:04Uppdaterad: tisdag, 11 oktober, 2016 - 15:36
  • Ålandskommitte'ns presidium med Tarja Halonen, Gunnar Jansson och Teija Tiilikainen, fick inte enighet om den ekonomiska frågan i dag. Fotot är taget vid mötet i Mariehamn i augusti. Foto: Ulf Weman

Ekonomin splittrade Ålandskommittén

Frågan om en större åländsk ekonomisk autonomi, där frågan om egen beskattning ingår, delade Ålandskommittén på mötet i Helsingfors i dag.

 Ålandskommitténs presidium med ordförande Tarja Halonen och de två vice ordförandena Teija Tiilikainen och Gunnar Jansson hade ett förslag till ny ekonomisk självstyrelse, men det gick inte att få en enighet i kommittén, varför frågan bordlades till nästa möte den 27 oktober.

- Jag går inte in på vad enskilda ledamöter tyckte, men det var lagtingets medlemmar mot riksdagens medlemmar, säger Gunnar Jansson till Ålands Radio.

Presidiet möts nu nästa vecka för att förbereda inför Ålandskommitténs nästa möte. Det gäller att komma fram till en kompromiss som kan omfattas av kommittén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »