Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 mars, 2024 - 14:18Uppdaterad: fredag, 8 mars, 2024 - 16:06

Efter kritiken – minister vill se nya principer för beviljande av Paf-stöd ”Det är ganska råddigt hur det är”

Närings- och miljöminister Jesper Josefsson (C), beklagar att landskapsregeringen inte följer alla sina egna principer när det gäller beviljandet av Paf-medel för miljöverksamhet.

Han ser ett stort behov av att uppdatera principerna till nästa ansökningsperiod, så att fördelningssystemet blir mer transparent och tydligt.  

Föreningen Archipelago Pares har lämnat in ett besvärsyrkande till Högsta förvaltningsdomstolen och vill att hela fördelningen för stöd för miljöverksamhet 2024 ska göras om. Föreningen motiverar det med att en stor del av pengarna har delas ut till organisationer som inte uppfyller landskapsregeringens egna kriterier för stöd. 
Jesper Josefsson säger att en del av fördelningspotten också styrs via lagtingsbudgeten och att det då medges undantag från principerna, som i sin tur är öppna för tolkningar, vilket gör att fördelningssystemet blir otydligt och orättvist till vissa delar. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »