Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 oktober, 2012 - 15:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Dyr broreparation för landskapet

Landskapet har nu råkat ut för en oförutsedd broreparation. Det är den 16 år gamla Gollans bro i Föglö som fått det ena landfästet rubbat. Det innebär en extra kostnad på flera hundra tusen euro, kanske upp mot en halv miljon. Det är landfästet på södra sidan som rubbat sig, antagligen beroende på att byggaren haft felaktiga uppgifter om grundförutsättningarna för landfästet. -Det här gör att bron inte kan röra sig som den ska vid olika temperaturer, säger bro- och hamningenjör Magnus Ahlskog vid landskapets trafikavdelning. Det var han som upptäckte felet när han som nyanställd i våras åkte runt och tittade på landskapets broar. Reparationsarbetet är nu utbjudet på entreprenad och inleds så fort som möjligt, under förutsättning att lagtinget beviljar extra pengar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »