Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 mars, 2012 - 11:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

DUV väntar med att anmäla landskapet

De utvecklingsstördas väl, DUV, avvaktar med att JO-anmäla landskapsregeringen. I stället ska de träffa landskapets socialchef för att prata. För ett par veckor sedan sa DUV att de övervägde att JO-anmäla landskapet. Anledningen var att omsorgsförbundets arbete inte har bevakats tillräckligt och att personer med mentala funktionsnedsättningar på Åland inte får ta del av alla de rättigheter som finns lagstadgade. Framförallt är det bostadssituationen för de utvecklingsstörda som är akut, och DUV:s ordförande Mikael Holm säger att de inte är ute efter en lyxtillvaro utan att kraven är baserade på det som de har rätt till enligt lagen. -27 handikappade personer står i bostadskö, och några infödda ålänningar har varit tvungna att flytta till Pargas för att de inte kan få bostad här. Det är ohållbart, säger Mikael Holm. När mötet med landskapets socialchef ska hållas är ännu inte bestämt, men Mikael Holm säger att det kommer att ske så snart som möjligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »