Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 mars, 2013 - 12:34Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Domstol ger Maxinge och Jomala rätt

Minimax AB i Jomala får på en rad punkter rätt i Ålands förvaltningsdomstol som upphäver flera nämndbeslut som gäller bygget av Maxinge center. Motiveringen är att besluten är otydliga. Men i den omdiskuterade frågan om det krävs en skild anhållan om byggnadslov för en bergsskärning får kommunen rätt. I och med att en del senare nämndbeslut upphävs kvarstår nämligen det ursprungliga beslutet om byggnadslov från december 2011. I det framgår, enligt domstolen, klart att bygglovet inte omfattar staket och bergsskärning mot västra tomtgränsen. Det innebär att ett skilt byggnadslov måste sökas, vilket Minimax AB nu gjort. Enligt Jomalas kommundirektör Carolina Sandell är kommunen nöjd med domslutet, och hon understryker att det inte kommer att påverka den fortsatta behandlingen av ärendet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »