Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 mars, 2022 - 15:43Uppdaterad: fredag, 25 mars, 2022 - 16:12

Dömdes för tagande av muta

En 50-årig man, tillika en före detta butikschef och förtroendevald kommunpolitiker har dömts för tagande av muta i näringsverksamhet.

Han döms av tingsrätten till totalt 1.450 euro i böter. Han har enligt domen mottagit gåvor från ett finländskt företag som säljer bland annat rengörings- och desinficeringsprodukter.

Han beställde varor från dem till sitt arbete för ett värde av 15.000 euro och fick sedan gåvor av dem i form av elektronik bland annat LED-tv, smart-telefoner, pekplattor och en gasgrill till ett värde av 3.550 euro.

Varorna hade skickats till mannens hemadress. Mannen hade bestridit åklagarens yrkande om förverkande av den ekonomiska fördel om 3 550 euro som brottet berett. Som grund för sitt bestridande har han uppgett att han varit tvungen att betala skatt på gåvorna. Tingsrätten bedömer ändå att huruvida de gåvor som mannen fått ingår i hans beskattning eller inte saknar betydelse och dömer den ekonomiska fördel på 3.550 euro som brottet inneburit förverkad till staten.

Flera andra ålänningar antingen har eller ska åtalas för liknande brott i denna muthärva.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »