Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 juli, 2018 - 05:53Uppdaterad: fredag, 20 juli, 2018 - 06:03
  • Det finns fortfarande brister i Jysks svenska information. Arkivfoto: Marika Kvarnström.

Delvis godkänt för Jysks svenska information

I onsdags inspekterades Jysk på Åland av landskapsregeringen för de åtgärder man måste vidta för att följa villkoren i näringstillståndet på Åland.

Det finns ännu brister, men landskapsregeringens rättssakkunniga Raine Katajamäki kunde konstatera att det nu finns produktinformation på svenska på lappar vid de elektroniska prisskyltarna, och även vid alla möbler och större varor. Man har brister i kvittosystemet, men redan i augusti ska en del av kvittots information ändras till svenska enligt butikschef Elina Fellman.

- Vi arbetar också på ett stort projekt med produktinformationen på kvittona och vi ska lämna in en tidsplan för det arbetet till landskapsregeringen, säger hon.

Raine Katajamäki säger att landskapsregeringen har uppfattningen att Jysk kommer att kunna åtgärda bristerna i språket. Han vill inte spekulera i om Jysk kan mista näringsrätten om man inte kan uppfylla kraven.

- Nu gäller det att klargöra hur länge Jysk uppskattar att det tar att åtgärda bristerna och sedan kommer landskapsregringen åter att bedöma situationen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »