Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 februari, 2012 - 08:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Debatt om vägunderhållet

-Det har varit en normal vinter i förhållande till vad man kan förvänta sig, med undantag av en allvarlig olycka i Västanträsk där en buss och personbil kolliderade. Det sade vägingenjör Björn Ekblom i gårdagens debattprogram Argument här i Ålands radio. Det har framförts kritik om att man sandat först i efterhand vid olycksplatsen i Finström, men han menar att det berodde på att många människor trampat upp vägytan och gjort den hal. -Bussbolagen och åkerier har tidigare framfört åsikter om vägunderhåll, och det har vi lyssnat på, sa Björn Ekblom. Trafiksäkerhetskonsult Catharina Smiderstedt påminde om att det är vinter nu och då måste man släppa på gasen. Hon fick medhåll av poliskommissarien Nina Rasmus och bilskoleläraren Daniel Nordberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »