Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 augusti, 2023 - 16:58Uppdaterad: fredag, 25 augusti, 2023 - 13:15

Dagvårdschefer vittnar om fler barn på daghem under sommaren

Allt fler föräldrar har behov av daghemsplats för sina barn, också sommartid. Det berättar dagvårdschefer Ålands radio talat med.

Pamela Sjödahl som är biträdande bildningschef i Mariehamn säger att det blir allt vanligare att barn vistas på daghem under hela sommaren. 

– Förr i tiden hade vi ett sommardaghem i Mariehamn, men de senaste åren har det behövts två och nästa sommar planerar vi för tre sommardaghem i Mariehamn, säger Sjödahl.  

Sjödahl påminner om att det är viktigt att inte skuldbelägga föräldrar som har behov av vårdplats för sitt barn under sommaren. Ett exempel är föräldrar som jobbar inom restaurangbranschen där det är svårt att få semester under högsäsongen.  

Anneli Jansson som är föreståndare för daghemmet Myran i Föglö håller med om att man inte ska skuldbelägga barnens föräldrar. 

– Här i Föglö har vi många nyinflyttade som just har börjat jobba och då har man ingen semester att ta ut under sommaren, säger Anneli Jansson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »