Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 oktober, 2018 - 15:18Uppdaterad: fredag, 5 oktober, 2018 - 15:33
  • Mariehamns barnomsorgschef Pamela Sjödahl. Foto: Tomas Tornefjell.

Daghemspersonal utbildades i lågaffektivt bemötande

Under tre dagar har Mariehamns stad haft en fortbildning i lågaffektivt bemötande för all pedagogisk personal på daghemmen.

Syftet med fortbildningen var att personalen skulle få större insikter om lågaffektiv teori och lära sig mer om olika metoder för att hantera svåra situationer i verksamheten. Utbildningen, med psykologerna Anton Sjögren och Erik Rova, ordnades av staden men även barnomsorgspersonal från Jomala, Lemland, Finström och Saltvik deltog.

- Jag fick möjligheten att arrangera den här föreläsningen för att vi samarbetar med varandra och deltar från flera kommuner. Och det är mycket positivt att vi fick till den här viktiga och efterfrågade fortbildningen. Det säger Mariehamns barnomsorgschef Pamela Sjödahl.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »