Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 mars, 2013 - 15:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

”Cinderellas partydäck en dödsfälla”

-Cinderellas partydäck är en dödsfälla och en galen lösning. Det säger svenska Transportstyrelsens inspektör Martin Lundberg i en intervju för Sveriges Radio i dag. Viking Lines Cinderella har i sju år använt bildäcket, däck 3, för fest och evenemang. Under februari hade man dansbandsvecka, och då var så många som 500-600 personer på däcket, detta trots att nödutgångarna bara är är gjorda för runt 100 personer. -Bildäcket är inte byggt för att där ska vara passagerare under resan, säger Martin Lundberg. Viking Line har enligt Sveriges Radio haft tillstånd från Transportstyrelsen för sitt evenemangsdäck sedan 2006, men tillståndet har dragits tillbaka efter den senaste inspektionen. -Vi var helt oförberedda på det här. Vår egen evakueringsanalys visar något helt annat och vi kommer att överklaga det här beslutet, säger Viking Lines tekniske chef Tony Öhman till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »