Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 februari, 2013 - 15:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Champagneaffär ännu på minus

De två champagneauktioner som landskapet genomfört har inte givit något större överskott om man räknar bort kostnaderna i samband med auktionerna. Om man dessutom räknar med kostnaderna för bärgningen av vrakchampagnen går landskapet på minus. Trots det har landskapsregeringen utlyst ett stipendium för marinarkeolgiska undersökningar. Stipendiesumman på 25.000 euro sägs komma från intäkterna från försäljningen av landskapets vrakchampagne. -Bokslutet visar på att vi har ett överskott på drygt 100.000 euro, och det är därifrån vi tar stipendiepengarna, säger Rainer Juslin som är avdelningschef på landskapets utbildningsavdelning. Att bokslutet visar på ett överskott beror dock på att landskapet har anslagit särskilda pengar för att genomföra champagneauktioner och anställa en projektledare. Under år 2013 kommer det inte att genomföras någon champagneauktion.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »