Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 augusti, 2012 - 07:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Centern vill stärka banden till riket

Centerriksdagsledamoten Markus Lohi har i veckan besökt Åländsk Center för att bekanta sig med självstyrelsen. Lohi valdes in i riksdagen i fjol och sitter i både grundlagsutskottet och den rikskommitté som granskar de åländska önskemålen om en ny självstyrelselag. Under besöket träffade Lohi representanter för den åländska kommitté som bereder självstyrelselagen. På dagordningen stod också kontakterna mellan centerpartierna i riket och på Åland, och avsikten är att bjuda in den finska centerledningen efter höstens kommunalval. -Om vi ska lyckas med att reformera självstyrelsen krävs det stora, enskilda partiinsatser från åländska politikers sida, betonar Åländsk Centers ordförande Harry Jansson i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »