Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 maj, 2018 - 09:43
  • Harry Jansson är gruppledare i centerns lagtingsgrupp. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Centern vill ha laggranskningsnämnd

Centerns lagtingsgrupp tycker att landskapsregeringen bör återinföra den så kallade laggranskningsnämnden som haft ett drygt 20 år långt uppehåll.

Ålands Radio berättade i morse att Ålandsdelegationen på sitt senaste möte gav tummen ner för både avbytarlagen och fastighetsskattelagen, och tidigare har vi berättat att landskapslagen om en gemensam kommunal räddningsmyndighet och lagen om 16-års rösträttsålder fått underkänt av Högsta domstolen.
Centern tycker att regeringen Sjögren är på väg att sätta nytt rekord i fällda lagar.
- Enligt gällande lagstiftning ska det finnas en laggranskningsnämnd till stöd för landskapsregeringens lagberedning. Med hänvisning bland annat till den tidskrävande processen med att höra nämnden har en sådan inte tillsatts på flera decennier, skriver centern, som nu tycker att nämnden bör tillsättas på nytt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »