Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 november, 2020 - 20:06Uppdaterad: tisdag, 10 november, 2020 - 20:16
  • Illustration av arkitekt Mikko Koskinen.

Byggprojektet Storängen beviljas bygglov

Eriksson Capitals nybyggnadsprojekt Storängen beviljades bygglov av en enig byggnadsnämnd.

Det säger nämndens ordförande Camilla Hägglund-Palmqvist på tisdagens kväll.

- Vi antog byggnadsinspektörens förslag, som bland annat innefattar villkoret att K-huset ska skyddas under byggtiden. Vi vill ännu ha några mindre kompletteringar vad rör kulörbeskrivningen och några av bilplatserna som behöver redovisas. Men förslaget följer helt och hållet stadsplanen och stadsarkitekten Sirkka Wegelius förordar det, och när något följer de uppställda regelverken ska vi också godkänna det, säger Camilla Hägglund-Palmqvist.

Eriksson Capitals fastighetsansvarige Magnus Andersson är nöjd med beslutet.

- Det var skönt att höra, även om vi egentligen inte hade väntat oss något annat. Nu kan vi börja med nästa fas och vi tänker att vi under nästa år kan påbörja en projektering och försäljning av lägenheter. Då får vi se hur marknaden tar det, men vi har sagt hela tiden att vi vill ha ett klart bygglov innan vi går vidare, så nu börjar vi jobba, säger han.

Ännu finns tid att lämna in besvär mot bygget.

- Men jag tror inte att någon har missat att vi har velat bygga på den där tomten i snart tio år och vi har inte fått någon negativ respons ännu, så det känns bra, säger Magnus Andersson.

Här och här kan du läsa mer om Storängen och Telegrafpassagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »