Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 november, 2016 - 10:12Uppdaterad: torsdag, 24 november, 2016 - 11:12
  • Magazin ska få en våning till. Den blir till en början tom. Källarvåningen blir garage, entréplan ska inrymma S-market och på andra våningen kommer Ams att fortsätta husera. Illustration från SAT arkitekter.

Bygglov för en våning till på Magazin

Nu har Eriksson Capital fått byggnadslov för en tillbyggnad och fasadändring av Magazinhuset i Mariehamn.

- Det känns väldigt bra, bolaget har funderat på förändringar på tomten i åtta år så det känns skönt att komma igång, säger fastighetschefen Magnus Andersson på Eriksson Capital.

Bygglovet innebär att en våning till får byggas på huset. Våningen ska till en början vara tom och om Eriksson Capital vill skapa kontorsutrymmen där i framtiden så krävs en ny bygglovsansökan. Källarvåningen där Metro records huserat görs om till parkering, och den kommer nås med en bilhiss. Mot Torggatan blir det en tillbyggnad för entré.

Eriksson Capital har begärt att få börja med byggnadsarbetet före beslutet om byggnadslov vunnit laga kraft och nämnden beviljade detta, med villkoret att Eriksson Capital först lämnar en bankgaranti eller motsvarande säkerhet om 30.000 euro till byggnadsinspektionen. Magnus Andersson säger att arbetet tidigast påbörjas i januari eftersom man har hyresgäster som ska hinna flytta ut.

Förhandlar med Life och Citytipset

När om- och tillbyggnaden står klar kommer S-market flytta in i entréplanet. Ams fortsätter verka i andra våningen och sedan förhandlar Eriksson Capital med butikerna Life och Citytipset om huruvida de vill fortsätta sina verksamheter i entréplanet.

Vad gäller granntomten söder om Magazin är planerna ännu ovissa. 

- I och med att vi fick ett beslut om Magazin nu så kan vi börja planera för resten. Vi ser på alla olika möjligheter och eftersom telegrafhuset måste kvarstå så får vi försöka involvera den biten i den nya fastigheten och verksamheten på något sätt så vi når en bra helhetslösning, säger Magnus Andersson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »