Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 september, 2020 - 17:22Uppdaterad: fredag, 11 september, 2020 - 17:22

Budgetökning med 4,3 procent för ÅHS

Budgeten är återhållsam för ÅHS inför 2021 säger styrelseordförande Wille Valve, trots att det är en ökning med 4,3 procent från föregående år som budgeterats.

Men det är omkring 500.000 euro som varit påverkningsbara i budgethöjnignen.
- 3,3 miljoner är bortom styrelsens kontroll. Det rör sig om allt från avtalsenliga förändringar som kollektivavtalshöjning som drabbar oss och som syns i kostnaderna, säger Wille Valve.

Han förklarade vidare att man är väl förberedd för ett andravågsscenario av corona i och med risken som det medför med ändrade reserestriktioner. Det är något som man har tagit höjd för i budgeten.

- Personligen är jag inte orolig för att vi inte skulle klara en pandemiutveckling. Organisationen har redan gått igenom resan där man planerar hela verksamheten kring en samhällssmitta. Då är steget kortare att ta när det redan har gjorts tidigare, säger Wille Valve.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »