Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 oktober, 2023 - 05:49Uppdaterad: fredag, 20 oktober, 2023 - 07:50

Budgetförslag stärker utbildning av brand- och räddningspersonal på svenska

I förslaget till statsbudget finns extra resurser för utbildningen av brand-och räddningspersonal, detta för att motverka den förväntade personalbristen i landet. 

För att utöka utbildningen föreslås i budgetförslaget ett tillägg på 3,5 miljoner euro som fördelas mellan Räddningsinstitutet i Kuopio och Helsingfors räddningsskola. 
- Svenskspråkig räddningsutbildning införs som en del av verksamheten vid Helsingfors räddningsskola, vilket inte bara är positivt för södra Finland utan också för Åland. Tvåspråkiga Helsingfors är geografiskt närmare Åland än Kuopio, som hittills ansvarat för den svenskspråkiga utbildningen men där det gått väldigt många år mellan de svenskspråkiga kurserna, säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström
I samband med budgetförslaget utreds också om den ordinarie regionala tvåspråkiga kursen för nödcentraloperatörer ska bli en del av utvecklingen av Helsingfors räddningsskola. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »