Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 februari, 2013 - 11:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Bristfälligt beslut om juristfakturor

ÅHS har bristfälligt motiverat utbetalningen av juristfakturorna till förre förvaltningschefen Peter Rask i bråket med läkaren Mogens Lindén. Dessutom borde det ha fattats ett förvaltningsbeslut innan pengarna betalades ut. Det anser hälsovårdsminister Carina Aaltonen med anledning av att en privatperson klagat över ÅHS-styrelsens hantering av ärendet. Klagomålet gick först till justitieombudsmannen som inte ansåg att det brutits mot lagstiftningen. Detta helt enkelt för att det saknas landskapslagstiftning på området. Det är också rätteligen till landskapsregeringen, i egenskap av övervakare av myndigheten Ålands hälso- och sjukvård, klagomålet ska ställas, påpekade JO. Landskapsregeringen delger nu sin syn på saken till ÅHS, men har ingen befogenhet att ingripa i den underlydande myndighetens förvaltning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »