Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 augusti, 2023 - 16:30Uppdaterad: måndag, 14 augusti, 2023 - 17:03
  • Brändö skola och bibliotek. Foto: Hans Persson-Bru.

Brändö skola får hiss – kommunens satsning på större tillgänglighet

Brändö kommuns stora budgetsatsning för året är en hiss i skolan, som installerats under sommaren. Satsningen är ett steg mot större tillgänglighet i kommunen och budgeten för projektet är 100.000 euro.

Redan när skolan renoverades för 15 år sedan fanns ett hisschakt med i planerna, men först nu har arbetet satts igång. Detta då skolan har en elev som är rullstolsburen och behovet har blivit konkret. 

– Förstås är det här elevernas hus, det är dem som är de främsta här men det är allt från Mediskurser till politiska möten som finns här så på det viset kommer det att gynna många fler människor att den här hissen finns och man lättare kan röra sig här igenom hela huset, säger Brändös utbildningschef Julia Grünewald till Ålands Radio.  

Hon berättar vidare att de genom ett samarbete med en ingenjörsbyrå i Åbo fått kontakt med en expert på hissbyggen och att hissen förväntas vara i användning då skolan börjar den 16 augusti. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »