Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 juli, 2022 - 19:04Uppdaterad: tisdag, 2 augusti, 2022 - 11:35
  • Kumlinge färjfäste. Arkivfoto ÅRTV.

Bra att skärgårdstrafiken utreds

Det är bra att landskapsregeringen gör en ny utredning om skärgårdstrafiken, men det behövs konkreta åtgärder för att trafiken ska fungera tillfredsställande.
Det är budskapet från skärgårdskommunerna Föglö, Kökar, Brändö och Kumlinge.

Niklas Oriander, som är kommundirektör i Kumlinge, ser positivt på att det görs ytterligare en utredningen om hur man kan driva skärgårdstrafiken på ett mer ekonomiskt hållbart och klimatsmart sätt.
 

Alfons Boström som är ordförande för trafikkommittén i Föglö säger att det behövs nytt tonnage för att trafiken ska fungera. Han är skeptisk till ännu en utredning om skärgårdstrafiken.

-Om den leder till något positivt så är det bra, men jag befarar att uturedningen blir ännu en hyllvärmare, säger Alfons Boström.
 

Utredningen som görs av det svenska företaget Green City Ferries Ab kostar 49.000 euro. Tanken är att den ska vara klar den 31 oktober.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »