Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 juni, 2012 - 07:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Bra år för Ålands vindenergi

Andelslaget Ålands Vindenergi gick drygt 152.000 euro i vinst förra året, vilket är en förbättring med cirka 50.000 euro från året innan. -Trots att elpriset har sjunkit och stöden från staten och landskapet har uteblivit så har vi ett bra resultat, säger Henrik Lindqvist, vd för Allwind AB, som förklarar de fina siffrorna med en bra vindproduktion. Det finns en efterfrågan på andelar i vindkraftsbolaget men i dag finns inga till salu. Den dagen inmatningstarifferna från fastlandet eventuellt står klara kan det bli aktuellt att sälja fler andelar. På Ålands Vindenergis årsstämma i går omvaldes Annette Larson som ordförande, och Camilla Stenström och Airi Pettersson valdes in som nya medlemmar i stället för Leif Eriksson och Leif Borg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »