Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 juli, 2023 - 06:30

Bomarsunds besökscenter firar ett år

Nu i sommar firar Bomarsunds besökscenter ett år. Förra året lyckades man locka ungefär 20 000 besökare och i slutet av juni låg siffran på cirka 5000. Det har kommit både ålänningar och folk från andra håll.

Besökscentrets intendent, Anna Eriksson säger att det är roligt att det finns många återkommande ålänningar.  

-Vi har fått väldigt gott bemötande, folk kommer kontinuerligt och ger positiv feedback över hur utställningen är presenterad och att den är pedagogisk, säger Anna Eriksson. Nytt för i år är barnaktiviteter så som kubb och sänka skepp. Besökscentret har förutom det tre korta pedagogiska filmer för både ung och gammal, där skådespelaren Jon Henriksen och Siri Donning berättar om Bomarsundsområdet. Anna Eriksson, menar att det finns utvecklingspotential. 

-Jag hoppas att man kan få utveckla möjligheterna till utökade öppettider och även området, men till det behövs det resurser, säger hon. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »