Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 april, 2013 - 07:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Björkölinjen får ny färjeklaff

Det blir sannolikt företaget Hannumet Oy från St Karins som bygger den nya linfärjeklaffen för trafiken på Björkölinjen mellan Lappo och Björkö. Sex kompletta anbud hade lämnats på uppdraget och från ett åländskt företag ett anbud som inte var komplett. Det förmånligaste anbudet kom från Hannumet och landskapsregeringen har beslutat att inleda avtalsförhandlingar med det företaget. Enligt bro- och hamningenjör Magnus Ahlskog ska den gamla klaffen med trädäck ersättas med en ny av stål. Hur mycket klaffen kostar avslöjas inte förrän avtalet är klart, men i landskapets budget finns 300.000 euro reserverat för hela projektet som bland annat också omfattar nya betongpontoner. Arbetet beräknas vara klart i slutet av sommaren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »