Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 februari, 2024 - 14:32Uppdaterad: torsdag, 15 februari, 2024 - 14:32

Birdlife överklagar igen om LR ger tillstånd för skyddsjakt på örn

Om ett tillstånd för skyddsjakt på örn beviljas innan Högsta förvaltningsdomstolen ger besked om förra årets jakt tror Birdlife Finland att också det nya tillståndet överklagas. 

– Vår åsikt är att förvaltningen borde vänta tills besväret är avgjort innan de ger nya tillstånd. Om ett nytt tillstånd beviljas tror jag att det kommer att överklagas och vi kommer att kräva att dess verkställning avbryts, säger Aki Arkiomaa, direktör på Birdlife Finland. 

Jesper Josefsson (C), minister med ansvar för jaktfrågor, har meddelat att landskapsregeringen lutar åt att bevilja tillstånd för skyddsjakt även i år och att man just nu utvärderar förra årets insats på Lågskär.

Förra årets beslut är överklagat men ännu finns inget besked av HFD. Arkiomaa tror däremot inte att jakten gör någon nytta. 
– Det är ingen idé att döda några enstaka havsörnar. Det påverkar inte Lågskärs ejdrar eller havsörnens utbredning på något sätt, men orsakar ryktesskador för Finland och Åland, säger Arkiomaa. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »