Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 7 januari, 2024 - 22:00Uppdaterad: söndag, 7 januari, 2024 - 22:00

Bilverkstäderna har att göra i kylan – “Använd motorvärmare”

Också bilverkstäderna har att göra i kylan. Vädret kan leda till problem för bilägare, speciellt om du kör med äldre eller dåliga batterier, säger bilverkstadsägare Ålands Radio pratat med.

De rekommenderar alla att använda motorvärmare och andra värmare när det är som kallast. 

– Ja, det har kommit in en hel del bilar förra veckan som haft startproblem. Oftast är det 12 volts startbatteriet som är felet. Många kunder luras av att bilen ser ut att fungera som vanligt, lampor lyser som de ska men bilen startar inte. Spänningen är helt enkelt så låg i batteriet att vissa av bilens grundfunktioner fungerar men den kör inte startmotorn eller bara klickar. Så fort temperaturen sjunker under noll grader börjar problemen med gamla eller dåliga batterier. Vid ännu lägre temperaturer är det vanligt att bromsar och dörrar fryser fast, säger Simon Holmström, vd på ZebraBil. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »