Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 april, 2013 - 16:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

"Bilda stiftelse för ax domänen!"

Projektgruppen Projekt.ax rekommenderar att landskapsregeringen bildar en stiftelse som fortsätter att jobba med de problem som finns med ax-domänen. Projekt.ax har jobbat sedan slutet av 2011 med att informera om att ax-domänen är en erkänd landsdomän och att öka Ålands synlighet på webben. Sedan ax-domänen togs i bruk har det funnits problem med vissa webbtjänster eftersom de inte känner igen ax-domänen. -Det här arbetet tar inte slut eftersom det kommer nya webbleverantörer hela tiden och nya problem uppstår, säger projektledaren Carina Söderlund. Projekt.ax pågår till december i år och då ska projektgruppen komma med ytterligare rekommendationer på vad de tycker bör göras för att lösa problemen med ax-domänen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »