Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 november, 2022 - 12:27Uppdaterad: måndag, 7 november, 2022 - 14:18

"Beredskap hjälper vid strömavbrott"

Det är betydligt lättare att hantera eventuella strömavbrott i vinter om man har förberett sig, den uppmaningen kommer från Räddningsbranchens centralorganisation i Finland, SPEK.

En beredskapsrunda kan vara en bra metod för att säkerställa att varje familjemedlem hittar de saker som behövs vid strömavbrott. En beredskapsrunda innebär att man gör en runda i hemmet för att kontrollera var till exempel den batteridrivna radion finns, eller flaskvatten och andra föremål som behövs vid strömavbrott. Under rundan kan man också upptäcka om något saknas.

– Man kanske vet att det ska finnas en ficklampa eller batterier någonstans i hemmet, men är de lätta att hitta bland alla andra saker och utan belysning? Och finns campingköket hemma eller på stugan? Det här kan man kontrollera under beredskapsrundan i dagsljus. Samtidigt kan man tillsammans diskutera vad man kan göra vid strömavbrott, säger Essi Kulju, beredskapsexpert vid SPEK.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »