Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 februari, 2024 - 11:55Uppdaterad: torsdag, 8 februari, 2024 - 12:19

Begärde ut tunnelkalkyl – fick avslag med hänvisning till företagshemligheter

En person som begärde ut en myndighetshandling bestående av ett kalkylblad med nuvärdeskalkyl för tunnel till Föglö fick begäran avslagen av landskapsregeringen.

– Landskapsregeringen bedömer att kalkylbladet innehåller företagshemligheter på det sätt som avses i lag om företagshemligheter. Detta innebär att handlingen omfattas av sekretess enligt i offentlighetslagen för Åland, skriver landskapsregeringen i sitt beslut.

Kalkylbladet upprättades av Capex Advisors, på uppdrag av landskapsregeringen, som ett led av tunnelutredningen. – Kalkylbladet innehåller oerhört detaljerade ekonomiska beräkningar av vad en tunnel till Föglö skulle kunna kosta samt antaganden kring hur den skulle kunna finansieras. Capex Advisors har uttryckligen angett att man betraktar innehållet som företagshemligheter, skriver landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »