Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 december, 2011 - 10:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Befälen vill ha fem på Skarven

-Fem besättningsmedlemmar i tjänst per skift är ett minimum på Skarven. Det är ingen nyhet att vi tycker det, det har vi propagerat för förut, påpekar Rolf Danielsson som är förtroendeman för landskapets skeppsbefäl. Också Skarvens befälhavare Christer Fellman har tidigare hävdat att det är nödvändigt att fem besättningsmedlemmar är i tjänst på Skarven. I går sade Trafiksäkerhetsverkets bemanningschef Jukka Tuomaala att det är befälhavarens ord som väger tyngst i den här frågan. -Om befälhavaren ombord på Skarven kräver fem i bemanningen, då väger det tyngre än det bemanningsintyg från Trafiksäkerhetsverket som landskapet har där fyra är minimikravet, sade Tuomaala till Ålands Radio i går. Därmed stödjer Trafiksäkerhetsverket den tolkning som Finlands Sjömansunion gör när det gäller Skarvens bemanning ur sjösäkerhetssynpunkt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »