Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 april, 2011 - 12:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Bättre tillgång på präster

Tillgången på präster och kantorer är betydligt bättre nu än för ett år sedan, det säger kontraktsprost Mårten Andersson. För ett år sedan sa biskop Björn Vikström att bristen på präster och kantorer var en av de stora utmaningarna. Men nu är alltså läget bättre. -Hela arbetsmarknaden tycks ha tagit sig något sedan dess, vi har också flera åländska teologistuderande som planerar att slutföra sina studier, säger Mårten Andersson. Men trots att situationen är ljusare så finns det i dag lediganslagna tjänster bland olika församlingar på Åland. Det man söker är fortfarande präster och kantorer, men även diakoner och ungdomsarbetsledare. Flera av församlingarnas prästtjänster är i dag dessutom tillförordnade och inte ordinarie.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »