Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 augusti, 2018 - 16:02Uppdaterad: torsdag, 9 augusti, 2018 - 17:11
  • Beredskapen för torka och översvämningar ska förbättras. Arkivfoto: Nina Smeds

Bättre beredskap för torka och översvämningar

Ökade möjligheter för bevattningsbassänger, höjning av vattennivån i sjöar genom dämning, avsaltning av havsvatten, nya tekniker och finansiering av ledningsdragningar samt stöd för andra klimatanpassningar.

Det diskuteras nu inom landskapsregeringen som kommer att tillsätta en arbetsgrupp för att ta fram åtgärder för bättre beredskap för torka respektive översvämningar.

Det här framgår av regeringens svar på en skrivelse från ÅPF som vädjat om ett generellt undantag för begränsningarna för uttag av bevattningsvatten. Något generellt undantag utlovas inte, däremot hänvisas till den vattenjour som inrättats och som kan fatta beslut i enskilda fall. Dessutom konstateras att beslut tidigare fattats som tillåter uttag av 25 procent mera bevattningsvatten från sjöar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »