Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 januari, 2017 - 15:13Uppdaterad: fredag, 20 januari, 2017 - 15:21
  • Landshövding Peter Lindbäck har skrivit remissvar om båtskatten. Foto: Bengt Hannus.

Båtskatt innebär jobb för ämbetsverk

Om den föreslagna båtskatten införs så innebär det mer arbete för personalen på Statens ämbetsverk.

- Högst troligt är det vi som får ta hand om båtskatten på samma sätt som vi fick göra med bilskatten, säger landshövding Peter Lindbäck.
I riket är det trafiksäkerhetsverket som ska driva in den tänkta båtskatten, men dom verkar inte på Åland och då är det ämbetsverket som får det på sitt bord. Det som måste göras först är att alla båtar måste registreras eftersom det åländska båtregistret inte kan användas för det här syftet.
- Och det har vi kommit fram till kräver minst en heltidstjänst, säger Lindbäck.
Det här har landshövdingen framfört i sitt remissvar till finansministeriet och där har han även skrivit hur debatten har sett ut på Åland angående båtskatten.
- Vi har inte gett någon egen synpunkt om det är bra eller dåligt, utan vi har förmedlat hur vi tolkar att ålänningar tycker om den föreslagna skatten, avslutar Lindbäck.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »