Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 mars, 2013 - 06:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Basservice engagerar skärgårdsunga

-SKUNK - intresseföreningen för ungdomar i skärgården är viktig för att göra skärgårdsungdomarnas röster hörda i samhället. Det säger Sara Strandberg som efter 6 år som ordförande i lördags lämnade sin post. Hon anser också att det är lätt att engagera ungdomarna, inte bara för frågor som rör deras fritid utan även för direkta samhällsfrågor. -När man frågar ungdomarna är frågor om vård och kommunikationer lika viktiga för dem som för de vuxna som är normen, säger Sara Strandberg. Det stora projekt som SKUNK arbetar med just nu är Young Voices, ett interegprojekt som även inkluderar ungdomar från Stockholmsskärgård. Projektet är nu inne på sitt andra år och hittills har man haft fyra ungdomskonferenser och nästa konferens kommer att hållas i maj i Vårdö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »