Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 april, 2023 - 11:41Uppdaterad: torsdag, 20 april, 2023 - 13:25

Både hushåll och företag är pessimistiska kring den ekonomiska situationen

Inflationen och det rådande världsläget präglar fortfarande de ekonomiska utsikterna inför det kommande året.

Både hushåll och företag är pessimistiska kring den ekonomiska situationen men det finns också företag som ser positivt på framtiden, det visar vårens konjunkturöversikt som Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub, släppte i går onsdag. 
I konjunkturbarometern, där företagens egna bedömningar kommer fram i en enkät, kan man bland annat se att byggbranschen ser mest pessimistiskt på kommande året. Även hotell- och restaurangbranschen har negativa utsikter. 
Bland de branscher som ser någorlunda ljust på framtiden är de som jobbar med personliga tjänster och livsmedelsindustrin. 

-Överlag håller konjunkturläget på att försvagas och ser vi på läget i landet fyller nu Finland definitionen av att vara i en lågkonjunktur, säger Susanne Olofsson, vd för Ålands näringsliv. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »