Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 november, 2023 - 05:45Uppdaterad: onsdag, 22 november, 2023 - 17:44

Åtstramningar att vänta i Sjögrens regeringsprogram

Stora linjedragningar och reformer där arbetet förhoppningsvis kan fortgå under flera mandatperioder. Det är Katrin Sjögrens ambition gällande innehållet i regeringsprogrammet som nu tas fram.   

Utmaningarna gällande landskapets ekonomi ska prioriteras i regeringsprogrammet och på frågan om åtstramningar kommer att presenteras svarar Katrin Sjögren så här:  
– Garanterat. Det offentliga Åland är en väldigt liten ekonomi. Vi har inget utrymme att göra ingen penningpolitik och bara viss finanspolitik. Det gäller att ha en stabil offentlig ekonomi för att säkra välfärden i framtiden.  

Det var för snart två veckor sedan som de blivande ministrarna och regeringsbasen, bestående av Liberalerna, Centern och Socialdemokraterna, presenterades. Ambitionen är att regeringsprogrammet ska kunna presenteras den 11 december.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »