Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 januari, 2023 - 06:29
  • Trobergshemmet är en del av stadens äldreomsorg. Arkivbild.

Åtgärdsplan för att trygga personal inom äldreomsorgen

Stadsstyrelsen i Mariehamn har sagt ja till den åtgärdsplan för tryggande av personaltillgång som tagits fram av äldreomsorgsnämnden.

Planen består av elva punkter, där man bland annat lyfter fram inflyttningens betydelse för den åländska personalsituationen inom social- och hälsovården och behovet av en effektivare rekrytering. Conny Nylund (Ob) som är ordförande för stadens äldreomsorgs-nämnd betonar vikten av att prata med personalen för att ta reda på vad som får folk att jobba kvar inom äldreomsorgen och varför vissa väljer att sluta.
Att rekrytera personal till äldreomsorgen är en stor utmaning för hela Åland och Conny Nylund ser det som positivt att det ska startas en utbildning för vårdassistenter.

-Att utbilda sig till närvårdare är tidskrävande och det behövs personal som kan börja jobba inom äldrevården, utan att ha en närvårdarexamen, säger Conny Nylund.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »