Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 januari, 2023 - 11:43Uppdaterad: onsdag, 18 januari, 2023 - 13:13

Åtalas för fyllekörning med fyrhjuling

En man åtalas av Ålands tingsrätt på fyra punkter efter en färd med en fyrhjuling som ska ha ägt rum på Brändö i november 2020.

Enligt stämningsansökan ska mannen har kört en fyrhjuling trots att han haft en alkoholhalt i blodet som var minst två promille. Ett vittne ska ha kört bakom mannen och sett honom göra en snabb inbromsning varefter mannen körde i diket. Mannen var medvetslös och ådrog stora skador i ansiktet.
Åtalspunkterna innefattar grovt rattfylleri, äventyrande av trafiksäkerheten, olovlig körning samt trafikförseelse. Mannen bestrider de tre första punkterna medan punkten om trafikförseelse gällde att fyrhjulingen inte var registrerad på Åland, där säger mannen att han trodde att fyrhjulingen var registrerad.
Åklagaren yrkar på villkorligt fängelse i fyra månader samt 50 tilläggsdagsböter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »