Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 augusti, 2023 - 06:17Uppdaterad: onsdag, 9 augusti, 2023 - 06:22
  • Åsikterna mellan politikerna går isär. Från vänster: Peggy Eriksson, Alfons Röblom, Katrin Sjögren och Veronica Thörnroos. Foto: Rasmus Karlsson.

Åsikterna går isär gällande utredning om demilitarisering

Åsikterna går isär bland åländska partiledare gällande den utredning om Ålands demilitariserade status som just nu genomförs av Utrikesministeriet. 

– Vi blev oroliga när vi fick höra att man skulle höra signatärmakterna och då kände vi att det är dags att reagera. Det rör Åland i högsta grad och vi måste få vara med och höra vad som händer, säger Ålands framtids Peggy Eriksson
Hållbart initiativs Alfons Röblom anser att situationen är olycklig.  

– Det är olyckligt att vi hamnar i ett läge som det är nu med väldigt mycket spekulationer kring vad det här är för utredning. Det väcker oro, säger han. 
Lantrådet Veronica Thörnroos (C) tycker att det är bra med en utredning. 
– Från landskapsregeringens sida välkomnar vi utredningen där man tar fram juridiska argument och att man har fakta så att folk inte behöver sitta hemma på kontoret och hitta på egna saker och vara sin egen spinndoktor, säger Veronica Thörnroos. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »