Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 mars, 2012 - 07:41Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Arne Selander slipper åtal

Åklagaren har beslutat att inte åtala landskapets förvaltningschef Arne Selander som har varit polisanmäld för att han skulle ha ärekränkt landskapets dåvarande tekniske inspektör Göran Holmberg i samband med Skarven-konflikten 2009. Det skriver i dag Nya Åland. Det var Arne Selanders uttalande i en tidningsartikel som gjorde att Göran Holmberg polisanmälde honom. I artikel säger Selander att en del av det det Holmberg tidigare sagt i en TV-intervju inte är korrekt. Han kritiserade också på andra punkter Holmbergs arbete i samband med leveransen av Skarven. Landskapsåklagare Jens-Erik Budd skriver, enligt Nya Åland, i sitt beslut att Selander visserligen kommit med fräna kommentarer men att det inte handlar om ärekränkning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »