Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 januari, 2024 - 06:06Uppdaterad: tisdag, 9 januari, 2024 - 08:02
  • I december var det antagligen få på Sottunga som sökte till sig till Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet, Ams, då ingen i kommunen saknade sysselsättning. Arkivfoto.

Arbetslösheten kvar på samma nivå – Sottunga utan arbetslösa i december

Det relativa arbetslöshetstalet låg i december på 4,5 procent vilket är på samma nivå som december 2022 då det låg på 4,4 procent. Det visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub. 

För kvinnorna var det relativa arbetslöshetstalet 3,8 procent medan det var 5,2 procent för männen. I december var 1,4 procent av arbetskraften sysselsatta i sysselsättningsfrämjande åtgärder. 

Arbetslöshetstalet i Mariehamn var högst bland kommunerna med 6,3 procent jämfört med 5,7 procent i december 2022. På landsbygden var arbetslöshetstalet i december cirka 3,4 procent jämfört med 3,6 procent under samma månad 2022. I skärgården var siffran 3,1 procent jämfört med 2,8 procent i december 2022. Sottunga hade inte några arbetslösa i december ifjol. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »