Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 september, 2022 - 14:24Uppdaterad: fredag, 2 september, 2022 - 15:29

Arbetslösheten fortsätter att sjunka

Arbetslösheten fortsätter att sjunka, det visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub.

I augusti var det relativa arbetslöshetstalet i genomsnitt 3,9 procent, jämfört med 5,6 procent i augusti ifjol. I juli var det relativa arbetslöshetstalet 4,1 procent.

För kvinnorna var det relativa arbetslöshetstalet 3,6 procent medan det var 4,2 procent för männen. I augusti var 0,9 procent av arbetskraften sysselsatta i sysselsättningsfrämjande åtgärder.

Antalet lediga platser var i augusti 276 stycken, och det är 93 platser mer än i augusti 2021. Under augusti månad tillsattes 266 stycken lediga platser vilket är 54 platser mer än under augusti ifjol.

En regionvis jämförelse visar att arbetslöshetstalet i Mariehamn i augusti var 5,1 procent, 7,4 procent i augusti ifjol. På landsbygden var arbetslöshetstalet i augusti cirka 3,2 procent mot 4,5 procent i augusti ifjol, medan det i skärgården sjönk till 2,8 procent från 3,8 procent i augusti ifjol.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »